Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. Foto: Norrköpings kommun

Kommunalrådet vill se handling efter dubbelmordet

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot torsdagen sköts två män till döds utanför en nattklubb i centrala Norrköping. Ett rejält bakslag för tryggheten i Norrköping enligt kommunalrådet Lars Stjernkvist (S).

– Nattens händelser visar att det tar många år att bygga upp trygghet och att det kan raseras på en sekund. Nu börjar det klarna lite vad som ligger bakom det här, men det är klart att oavsett vilka som drabbas kommer det vara lika brutalt, säger han till SVT Nyheter Öst.

Vad kan du säga till de Norrköpingsbor som känner sig otrygga idag?

Gängmorden i Norrköping

I det här läget är det inte ord som hjälper utan det är bara handling. Jag inser att det kommer att ta tid att återvinna tryggheten, men vi måste tro att det är möjligt. Vi har haft fyra år av en lugnare situation där de kriminella gängen varit tillbakapressade, men jag inser att det överskuggas av oron idag, säger Lars Stjernkvist. 

Vad för typ av handling är det som krävs?

– Det viktigaste är att ge polisen all tänkbar uppbackning. Sedan några år har vi ett väldigt bra samarbete med polisen. De hjälper oss i det förebyggande arbetet och vi gör allt för att understödja deras arbete. Men idag är det ett rejält bakslag, säger Lars Stjernkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet