Arkivbild. Foto: Niklas Luks

Stor brandrisk i östra Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

I skärgården och Östergötlands östra delar är det väldigt torrt och länsstyrelsen går nu på torsdagen ut med en varning angående eldning utomhus.

Länets kommuner, räddningstjänst och länsstyrelsen hade idag ett möte angående brandrisken. Men än så länge vill de inte gå så långt som till eldningsförbud – det får för tillfället räcka med varning.

”Stora skillnader inom länet”

– Det råder stora skillnader inom Östergötland när det gäller brandrisken och därför är det inte motiverat att införa eldningsförbud i hela länet, säger Håkan Dahm, krisberedskapshandläggare på Länsstyrelsen Östergötland, i ett pressmeddelande.

Även Räddningstjänsten Östra Götaland, RTÖG, går ut med en varning för att det är stor risk för skogsbränder. Inför midsommarhelgen ser det enligt SMHI:s brandriskprognoser ut att vara störst risk för skogsbränder på lördagen, i de östra delarna av Norrköpings kommun samt i Söderköpings och Valdemarsviks kommuner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.