Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ninnie Borendal Wodlin, sjukvårdsledare i regional särskild sjukvårdsledning om att fler vårdplatser nu måste öppnas på sjukhusen i Östergötland. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Stor ökning av covidpatienter – regionen tvingas öppna fler vårdplatser

Uppdaterad
Publicerad

Inflödet av covidpatienter som är i behov av sjukhusvård fortsätter att öka i Östergötland. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping är IVA fullt och regionen tvingas nu öppna fler vårdplatser på länets sjukhus.

På länets tre sjukhus behöver vårdplatserna för personer med covid-19 nu utökas säger Ninnie Borendal Wodlin, sjukvårdsledare i regional särskild sjukvårdsledning:

– Vi inväntar nu vad sjukhusen själva bedömer är ett rimligt antal vårdplatser. I den målbilden beskriver vi hur många vårdplatser som man måste ha beredskap för. Vi är inte klara med det arbetet, men det kommer bli klart här under kvällen för att gälla i morgon bitti.

Många på IVA

De senaste dagarna har antalet patienter som är i behov av vård ökat stadigt på sjukhusen i Östergötland. Under onsdagen rapporterar regionen att 116 personer vårdas på sjukhus, varav 24 på IVA.

– Det är en spegling av den utbredda smittspridningen i samhället och att vi inte har fått den effekt av restriktionerna som vi hade hoppats på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet