Åsa Willsund, presstalesperson polisregion Öst. Foto: Fredrik Ahl/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Stor polisinsats i Linköping – letade efter vapen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsförmiddagen fick polisen uppgifter som sedan ledde till en större insats som startade vid 11-tiden i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Den regionala insatsstyrkan tillhör de olika polisenheter som var på plats.

Vid 13.40-tiden avvecklade den regionala insatsstyrkan sin del i insatsen. Klockan 14.15 meddelade polisen att insatsen avslutades och att skälet till den var uppgifter om en person som setts med ett vapenliknande föremål.

– Mer exakt vad vi gör och antalet poliser där vill vi inte gå in på, sa polisens presstalesperson Åsa Willsund i ett tidigt skede.

Polisen tomhänta

Varken något vapen eller någon misstänkt person hittades. Däremot genomförde polisen en inre utlänningskontroll för att kontrollera om en person som anträffades under insatsen har rätt att vistas i landet.

Betyder det att personen som tipsat har haft fel?

– Det vill jag inte säga, vi är tacksamma för att man tipsar. Att vi inte hittar nånting är också positivt, så klart, säger Åsa Willsund.

Stor insats

Polisen hade utryckningspoliser, områdespoliser, hundförare och insatsstyrka på plats. Man uppgav att man arbetade metodiskt och med hög säkerhet, både för de boende och för den egna personalen.

Det fanns ingen anledning för boende i Skäggetorp att känna oro, meddelade polisen.

Har detta något med skjutningen igår att göra?

– Det här är en isolerad händelse. Men eftersom det varit ganska många händelser i Skäggetorp senare tid, vill vi gå ut med information tidigt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet