Det råder en stor polisinsats utanför tingsrätten i Linköping. Hör insatsledaren Robert Gustafsson i klippet. Foto: SVT/ Tobias Holmqvist

Stor polisinsats i samband med gängrättegång

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen startar den stora rättegången mot de sex män som står åtalade för delaktighet i gängmorden i Norrköping. Polisen hanterar händelsen som en särskild händelse och närvaron på plats är stor.

Besökare på garnisonsområdet i Linköping möttes under onsdagen av en stärkt polisbevakning. Polisen var på plats med flera enheter och syntes i området bärandes tung skyddsutrustning och förstärkningsvapnet MP5.

Medverkar via länk

Rättegången startade klockan 09.00 i säkerhetssalen vid Linköpings tingsrätt. Flera av de åtalade medverkar via länk, men tre av de åtalade är på plats i rättssalen. På plats är mannen som misstänks ha fixat vapen, mannen som misstänks ha fixat flyktbil och mannen som misstänks ha agerat lockbete.

Gängmorden i Norrköping

Alla de åtalade männens advokater är dock på plats i rättssalen.

De inledande dagarna av förhandlingarna väntas bestå i de båda åklagarna Anna Hjort och Karin Sandéns sakframställan. Sammanlagt tros det ta sex av de 20 rättegångsdagarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet