Arkivbild. Foto: Marko Säävälä/TT

MSB: Stor risk för översvämning i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, pekar ut Norrköping som ett av de 25 områden i landet som löper störst risk för översvämning. Länsstyrelsen i Östergötland och kommunen har därför tagit fram en riskhanteringsplan.

Nu bjuds allmänheten in att tycka till om planen i ett samråd.

Planen behandlar hur kommunen skulle påverkas av översvämning från Bråviken, Motala ström eller extrema regn, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

– Planen innehåller förslag som syftar till att värna människors liv och hälsa och minska antalet personer som påverkas negativt av en översvämning, säger Magnus Mateo Edström, som samordnat arbetet med att ta fram planen på länsstyrelsen, i pressmeddelandet.

Norrköping

Allmänhet, kommuner, statliga myndigheter och näringsliv har nu chansen att tycka till om planen. Samrådstiden är 21 juni till 5 november.

I inslaget nedan från 2020 förklaras en del av översvämningshoten mot Norrköping:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet