Foto: TT/ Paul Kleiven

Större utsläpp i vallgraven i Vadstena

Uppdaterad
Publicerad

Utsläpp upptäcktes i vallgraven i Vadstena under torsdagskvällen. Än är det för tidigt att faställa vad det är för utsläpp, men troligtvis rör det sig om diesel, enligt räddningstjänsten.

Enligt larmet som kom in vid 19-tiden på torsdagskvällen har det luktat diesel kring vallgraven. Räddningstjänsten begav sig till platsen och har arbetat med att valla in utsläppet.

Totalt rör det sig om ett område som är 150x50 meter stort och ligger vid vallgraven samt inloppet till den. Hur utsläppet har gått till är ännu oklart. Både kustbevakningen och miljökontoret har varit inkopplade under kvällen.

Vadstena

– Vi är klara på platsen nu, sa Stefan Hagdahl, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland, vid 21-tiden.

Enligt Stefan Hagdahl är det ett känsligt område som har blivit utsatt för utsläppet, men tack vare att man snabbt vallat in utsläppet, hoppas man det inte haft för stor inverkan på platsen.

– Men det är för tidigt att säga. Ärendet kommer att lämnas över till kommunen så får de titta vidare på vad det är som har skett och vilka följder det kan ha fått under morgondagen, säger Stefan Hagdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vadstena

Mer i ämnet