Foto: TT

Stort intresse för barnvaccinering i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att få sina barn vaccinerade var stort på måndagsförmiddagen. Redan strax före lunch hade 1.206 östgötska barn bokats in för vaccination på någon av länets stora vaccinationscentraler.

I siffran ovan finns inte de barn med som erbjuds vaccination på sin skola. Totalt ska runt 20.000 barn erbjudas vaccination i Östergötland.

Vaccinationen av barn mellan 12 och 15 år kan alltså ske på många olika sätt. En del föräldrar väljer att själva boka en tid på en vaccinationscentral, många barn kommer att få erbjudande om att bli vaccinerade i sin vanliga skola, vissa skolor tar med en hel klass till vaccinationscentralen.

I Norrköpings kommun exempelvis kommer 18 skolor kunna erbjuda vaccinering. Övriga skolor får se till att eleverna kommer till de skolor som har vaccinationsmöjlighet. 20 oktober blir den första vaccinationsdagen i Norrköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet