Information om vaccination har gått ut likadant i Norrköping som i alla andra kommuner säger Kerstin Jonsson. Foto: SVT

Många vill ta fjärde dosen i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

I måndags skickade Region Östergötland ut ett erbjudande om vaccinering av fjärdedosen till alla över 18 år i länet. Enligt regionen har intresset varit stort.

– 11 000 har bokat in sig och sedan i måndags har vi vaccinerat ytterligare 2500 som nappade direkt på erbjudandet om fjärde dos, säger Kerstin Jonsson som är vaccinsamordnare.

Alla som nu får den fjärde dosen får det uppdaterade vaccinet från Pfizer som har ett uppdaterat skydd mot Omikronvarianterna BA.1 och BA.2. Vaccineringen sker som tidigare i vaccinationscentralerna i Linköping, Norrköping och Motala, samt på vissa vårdcentraler.

Enligt Region Östergötland följer en allmänt ökad risk för spridning av coronaviruset under hösten och vintern och därför är det viktigt att så många som möjligt tar sin dos.

– Det är ungefär lika många som vi väntade oss som nu bokad in sig för dos fyra. Vi har haft en hög vaccinationstäckning i Östergötland, säger Kerstin Jonsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare inom Region Östergötland. Till höger: sprutor med covid-19-vaccinet Comirnaty från Pfizer-BioNTech. Foto: SVT/ Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.