Foto: Axel Brantemo/SVT

Stort intresse för sommarsimskola – trots corona

Publicerad

Enligt en enkät som SVT Nyheter Öst sammanställt erbjuder sammanlagt sju av tretton östgötska kommuner sommarsimskola i kommunal regi. En av dem är Mjölby kommun och intresset är stort i år – trots coronan.

– Vi hamnar i olika situationer i livet, på badplatser eller stränder, där det är en viktig egenskap att kunna simma även i så ung ålder, säger Frida Sköldestig som är simskolelärare vid Lundbybadet i Mjölby.

Med anledning av coronaviruset har man dock vidtagit åtgärder och försöker hålla avstånd så gott det går. Man ser även till att inte ha för stora barngrupper.

Mjölby
Foto: Axel Brantemo/SVT

– Många vill lära sig simma för att känna sig mer bekväma och trygga vid badplatser. Det har varit stor efterfrågan faktiskt, säger Frida Sköldestig.

Många av de kommuner som inte bedriver sommarsimskola i kommunalregi ger istället bidrag, eller erbjuder simundervisning i samband med skolundervisningen.

Se mer i klippet ovan.

Frida Sköldestig Foto: Axel Brantemo/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet