Polisen söker igenom supportrar Foto: Niklas Luks

Stort polispådrag i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En stor mängd poliser arbetar just nu i centrala Norrköping för att stävja eventuella bråk inför matchen mellan IFK Norrköping och AIK.

Polisen rapporterar att supportrar från båda sidor har samlats i de centrala delarna av Norrköping. Polisen arbetar aktivt för att undvika konfrontationer mellan grupperna. Bland annat använder sig polisen av en drönare för att kunna uppmärksamma och förhindra brott.

I anslutning till matchen kommer trafiken kring arenan att påverkas. Polisen uppmanar folk som ska ta sig till arenan att i möjligaste mån lämna bilen hemma.

Strax före matchstart vid 15-tiden så rapporterade polisen om att två anmälningar om brott hade upprättats. En person misstänks för brott mot ordningslagen efter att ha haft en bengal på sig. Den andra personen misstänks för narkotikabrott, ringa innehav. En person fick även avvisas från arenan i samband med insläppet till matchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.