Foto: Niklas Luks

En gripen under stort polispådrag i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En stor mängd poliser samt ambulans var på plats i stadsdelen Ektorp i Norrköping, där en man hade förskansat sig i en lägenhet. Både polis med förstärkningsvapen och förhandlare var där.

Klockan 11.31 kom ett larm från SOS om en pågående misshandel i en lägenhet i Ektorp. När polis kom dit så uppstod ”en situation” när den misstänkte vägrade att komma ut ur lägenheten eller släppa in polisen.

– Vi behöver prata med mannen. Vi vill få ut honom därifrån, så nu är också förhandlare också på plats, sa polisens presstalesperson Monica Bergström.

Norrköping

Klockan 14.39 meddelade polis på plats att mannen i lägenheten hade kommit ut och iförd handfängsel tagits till polishuset.

Foto: Niklas Luks

Kvinna i 30-årsåldern misshandlad

Den misshandlade personen är en kvinna i 30-årsåldern som fördes till Vrinnevisjukhuset med ambulans. Hennes tillstånd beskrivs som stabilt och hon får stanna kvar på sjukhuset för observation.

Hur många poliser som var i Ektorp vill polisen inte prata om. Ingen annan person än den misstänkte ska ha varit kvar i lägenheten.

– Vi var kvar på platsen för att det inte skulle hända något.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet