Godegårds skola Foto: SVT

Stort stöd för att öppna Godegårds skola igen

Uppdaterad
Publicerad

Nu ser politikerna över möjligheten att öppna Godegårds skola igen. ”Helst redan till hösten”, säger bildningsnämndens ordförande, Mark Henriksson (M).

För drygt ett år sedan la det dåvarande styret i Motala ner skolan i Godegård på grund av minskat elevunderlag. Inför valet lovade oppositionen att återöppna den om de kom till makten. Efter valet blev det maktskifte och de boende i Godegård har väntat på ett besked om huruvida det nya styret ska hålla sitt löfte.

– Vi har undersökt möjligheterna och jobbar för att öppna skolan, säger Mark Henriksson (M), bildningsnämndens ordförande.

Skolnedläggningen i Godegård

Majoritet positiv enligt enkätsvar

En enkät har skickats ut till föräldrar i Godegård för att se om det finns ett tillräckligt stort intresse bland de som tidigare hade sina barn på skolan att flytta tillbaka dem.

– Vi har inte riktigt sammanställt alla svar än men en övervägande majoritet är positiva.

Imorgon träffas Alliansgruppen i Motala för att diskutera en eventuell återöppning av skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggningen i Godegård

Mer i ämnet