Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rektor Karin Lekander berättar mer i klippet ovan. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Studentfirandet ställdes in – nu stoppas även hemvändarfesten

Uppdaterad
Publicerad

Region Gotland meddelar att det inte blir någon hemvändarfest för dem som tog studenten vid Wisbygymnasiet i juni. Tanken var att det skulle kompensera för det uteblivna firandet i juli. Anledning är det rådande läget med covid-19.

Det blev varken traditionell avslutning med studentlunch, mösspåtagning, bal eller kortege på examensdagen för studenterna på Wisbygymnasiet i somras. Det med anledning av coronavirusets framfart.

”Tyvärr blir det inte så”

Tanken var att det skulle ske en hemvändarfest under mellandagarna i december istället som kompensation för det uteblivna firandet. Men nu ställs även det in.

–Tyvärr blir det inte så. Vi anpassar oss efter det rådande pandemiläget, med de restriktioner som innebär att inte fler än 50 personer kan träffas vid en allmän sammankomst. Vi önskar de elever som tog studenten hos oss i juni lycka till i sitt yrkesliv och med vidare studier, säger Karin Lekande, biträdande rektor vid Wisbygymnasiet i ett pressmeddelande.

Planerar för nästa år

Samtidigt har ledningen på gymnasiet redan påbörjat planeringen för nästa års student – och då har man i åtanke att restriktionerna fortsatt kan vara kvar.

– Både vi och eleverna är införstådda med att samma restriktioner kan vara aktuella nästa år. Vi följer pandemiläget och planerar för några olika scenarior beroende på vilka smittskyddsrestriktioner som gäller, säger Karin Lekander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet