Foto: SVT

Studentkorridorer byggs om i Linköping

Publicerad

Studenterna ratar korridorerna – och på grund av den ökade efterfrågan på mindre ettor har Studentbostäder i Linköping valt att bygga om vissa av sina korridorer.

Studentbostäder i Linköping äger idag runt 4200 studentbostäder, av dem är cirka 45 procent korridorsrum. Men nu bygger man om vissa av korridorerna till andra typer av studentboenden.

– Vi jobbar nära våra kunder och har sett en efterfrågan på små lägenheter och i takt med att vi behöver bygga om våra äldre studentkorridorer har vi hittat en form av ombyggnation som våra studenter och kunder uppskattat, säger Simon Helmer.

”Ska inte bygga om alla studentkorridorer”

Samtidigt finns det en efterfrågan på korridorsbostäder, framför allt från internationella och nya studenter.

– Vi har en plan att inte bygga om alla våra korridorsbostäder. Vi för en nära dialog med Linköpings universitet när det handlar om den typen av strategiska överväganden. vi ser att det fortfarande finns en efterfrågan på korridorsbostäder så vi kommer inte att bygga om alla. 

Men det är inte bara till studentettor som studentkorridorerna byggs om till – utan även till femmor.

– Vi vill prova en annan form av kollektivtboende där kunderna själva kan bestämma vem de vill bo med, säger Simon Helmér.

Just nu pågår bland annat en sådan ombyggnation av studentkorridorer till andra typer av studentboende på Rydsvägen i Linköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer