Brand vattenbombades på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

En svårsläckt brand härjade i naturreservatet Mölnermyr på norra Gotland. Under måndags eftermiddagen meddelar räddningstjänsten att man har branden under kontroll.

Släckningsarbetet har pågått sedan klockan 12 i söndags. Räddningsledaren Anders Fagerlund beskrev tidigare under dagen branden som svårsläckt.

– Vi har ringat in branden och har den spridningsmässigt under kontroll, men vi lyckas inte släcka branden. Det är väldigt svårsläckt terräng, sa han i ett tidigare skede.

Branden vattenbombades

Under eftermiddagen meddelade räddningstjänsten att branden är under full kontroll och att man fått hjälp av MSB med att vattenbomba.

– Den är under full kontroll och har vattenbombats. Vi arbetar nu med eftersläckning med handkraft. Troligen är vi kvar för kontroll under natten också, säger Jarmo Carlsten, vid räddningstjänsten.

Under dagen har 40-50 personer från olika enheter arbetat med släckningsarbetet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet