På tisdagen försökte polisen och Kronofogdemyndigheten få de olagliga camparna att lämna Himmelstalundsområdet i Norrköping. Foto: Niklas Luks

Svårt bli av med olagliga campare

Uppdaterad
Publicerad

Vid flera tillfällen har Norrköpings kommun med Kronofogdemyndighetens och polisens hjälp försökt få de kringresande asfaltsläggare som bosatt sig på Himmelstalund att lämna området. Men istället flyttar de från plats till plats inom området.

Kommunen menar att man gjort allt för att lösa problemet inom det regelverk som finns.

– Det här är helt oacceptabelt. Himmelstalund är ett område till för rekreation, evenemang och idrott. Alla som vistas där ska kunna känna sig trygga och inte behöva mötas av nedskräpning och bilar som kör i höga hastigheter, säger Olle Vikmång, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, i ett uttalande.

Vildcamparna i Norrköping

Kommunen förutsätter nu att Kronofogdemyndigheten och polisen gör allt de kan för att få de olagliga camparna att lämna området.

– Vi vet att polisen på andra ställen i landet har tolkat det regelverk som finns på ett sådant sätt att de har kunnat avhysa personer som på liknande sätt olovligen har bosatt sig på annans mark. Vi förutsätter att polisen även i Norrköping gör en sådan tolkning, så att Himmelstalund kan användas till det som det är avsett att vara, säger Olle Vikmång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vildcamparna i Norrköping

Mer i ämnet