Tretton personer greps vid köp av sexuella tjänster i polisregion Öst. Foto: Henrik Montgomery/TT

Polisregion Öst med i stor insats mot människohandel

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av september genomförde polisen tillsammans med andra EU-länder sin hittills största insats mot människohandel, koppleri och köp av sexuella tjänster.

Alla landets polisregioner deltog. Ett fall av människohandel och tretton köp av sexuella tjänster anmäldes i polisregion Öst.

– Bakom varje anmälan finns ofta många brottsoffer. Det här handlar om organiserad internationell brottslighet som utnyttjar människor i flera länder och för att nå framgång i att lagföra denna typ av brottslighet krävs därför arbete över nationsgränserna, säger Emil Eisersjö, sektionschef på underrättelseenheten vid polisens nationella operativa avdelning, i ett pressmeddelande.

Enligt Emil Eisersjö handlar det om mer just antalet anmälningar eller åtal.

– Det viktiga är antalet personer som lämnar prostitution. Efter vår insats valde ett antal personer att fortsätta sin kontakt med socialtjänsten för att komma ur prostitutionen, vilket är glädjande, säger Emil Eisersjö i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.