Johan Zahn är huvudansvarig för Stadium sports camp Foto: Agnes Wentzel Blank/SVT

Sveriges största idrottsläger är igång – trots pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges största idrottsläger är i full gång på Himmelstalundsfältet i Norrköping. Förra året gjorde coronapandemin att arrangörerna valde att ställa in lägret, men nu har det corona-anpassats och 1700 barn deltar under tre veckor.

Stadium Sports Camp lockar vanligtvis nästan 7000 barn och unga till Himmelstalundsfältet. I år är besökarna betydligt färre och man har tvingats göra ett antal ändringar för att kunna genomföra idrottslägret.

– Basen i hela planeringen har hela tiden varit att vi måste utgå från ett smittskyddsperspektiv. De första sakerna vi gjorde var att ta bort de stora riskmomenten som vi bedömde fanns: övernattning, matsal och den stora invigningsceremonin, säger Johan Zahn, general manager på Sports Camp. 

Norrköping

”Det är en förlustaffär”

Arrangörerna har fått många frågor om hur man egentligen tänker när man anordnar ett så stort evenemang under pandemin. Men Johan Zahn gör tydligt att man inte gör det för att tjäna pengar.

– Det här är en förlustaffär, men det handlar om andra saker i år.

Istället tycker han att man måste tänka på de unga.

– Det handlar om deras välmående och det handlar om folkhälsan på lång sikt, säger Johan Zahn.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet