Svindlande höjder ges på en minimal scen på Dynamo Foto: SVT

Svindlande höjder på minimal scen

Uppdaterad
Publicerad

Vartannat år är det scenkonstbiennal i Sverige. I år är Norrköping värd för evenemanget och i dagarna är stans olika scener fyllda av workshops, seminarier, teater och andra aktiviteter.

En av spelplatserna är Dynamo på Tunnbindaregatan. På en minimal estrad med plats för en publik på fyra personer ges Svindlande höjder med skådespelarna Sofia Rönnegård och Lotta Östlin Stenshäll.

– Från början var det mest ett skämt. Det här är så dumt så det gör vi. Vi skrattade och tänkte att vi får väl köra några föreställningar, men det blev sådant tryck efter biljetter så fick fick fortsätta och fortsätta, berättar regissören Åsa Berglund Cowburn.

Utvalda föreställningar

Svindlande höjder är en av 16 föreställningar som valts ut för att spelas på Biennalen. Enligt programmet är det en stor ära att bli utvald. 

– Ja, det är ett erkännande från resten av scenvärlden att det är någonting sevärt. 

Se inslag med en scen ur föreställningen här. 

Mycket på en plats

Scenkonstbiennalen pågår till på söndag, så för den hugade finns det fortfarande chans att se flera av föreställningarna. 

– Framför allt tror jag det är lärorikt. Man har ju chans att se saker som man annars skulle behöva åka runt i Sverige för att se.  Nu samlas det på en plats. Det blir ju en temperaturmätare på var scenkonsten är någonstans för tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.