Tina Enström reporter SVT Nyheter Öst. Foto: SVT

SVT:s reporter nominerad till ”Årets östgöte”

Uppdaterad
Publicerad

Tina Enström, reporter på SVT Nyheter Öst är en av fem kandidater till P4 Östergötlands ”Årets östgöte 2019”.

”För att hon i sitt arbete enträget lyfter fram situationen för de svagaste i samhället och bedriver journalistik som påverkar ända upp på regeringsnivå”, lyder motiveringen.

– Det känns väldigt overkligt och väldigt hedrande, säger en glad Tina Enström och tillägger att hon fortfarande är chockad över nomineringen.

Övriga nominerade är: Diyari Mahmoud, komiker, Maria Andersson, initiativtagare till Orange Day MC, Frida Södermark, ultralöpare och inspiratör, Frasse Fransson, motorentusiast och arrangör av motorträffar. Röstningen pågår fram till den 30 december och vinnaren presenteras på nyårsafton.

– Det är särskilt roligt att en av våra medarbetare uppmärksammas i ett sådant här sammanhang. Det betyder att journalistiken har gjort avtryck, säger Anna-Karin Thorstensson, redaktionschef vid SVT Nyheter Öst. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.