Sira Jokinen Lisse är glad över det stora intresset Foto: SVT

Succésommar för Världens mammor: ”Intresset är helt gigantiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Konstprojektet Världens mammor har under sommaren anordnat utflykter och aktiviteter för mammor och barn som sällan eller aldrig varit utanför sitt bostadsområde. Syftet med resorna är att, genom upplevelser, lära sig mer om det svenska samhället.

Mammor och barn från olika delar av världen har för andra året i rad fått möjlighet att genom Världens mammor åka på det som projektledaren Sira Jokinen Lissa kallar för kunskapsutflykter och aktivitetsläger på olika platser runt om i Östergötland.

– Jag fick veta att det är ganska många som inte sett så mycket av Östergötland och det här är ett sätt att se olika fantastiskt vackra platser i Östergötland under sommaren, säger Sira Jokinen Lissa, projektledare Världens mammor.

Norrköping

Begränsade platser

Under utflykterna besöker mammorna och barnen muséer, stränder och andra kulturhistoriska platser i länet.

– Intresset är helt gigantiskt, det har varit ungefär två tusen mammor och barn som varit med i sommar och bortåt sex-sjutusen som har velat följa med, men platserna har varit begränsade.

”Stor betydelse”

Bushra Hassan är en av mammorna som varit med under sommaren.

– Det har haft stor betydelse för mig, jag har träffat många nya och mina barn har haft det roligt i sommar, säger hon.

– Det viktigaste var för barnen.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet