Foto: SVT

Kollision mellan tåg och personbil utanför Åtvidaberg

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer fördes till sjukhus med ambulans efter en tågolycka utanför Åtvidaberg. En personbil kolliderade med ett tåg vid en obevakad järnvägsövergång utanför Falerum i Åtvidabergs kommun.

En kvinna i 25-årsåldern är allvarligt skadad och åkte till ambulans för intensivvård. Även två barn fördes till sjukhus efter olyckan, deras tillstånd beskrivs som stabilt i en uppdatering från Region Östergötland.

Olyckan inträffade klockan 11 under fredagsförmiddagen. Tre personer färdades i personbilen. Vid kollisionen ska tåget, enligt vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland färdats med en hastighet på 30 kilometer i timmen och hunnit påbörja en inbromsning.

Tågtrafiken stoppad

Räddningstjänsten lämnade platsen vid 12- tiden och olyckan kommer att påverka tågtrafiken mellan Linköping och Västervik. Prognos för när tågen kan gå som vanligt saknas i nuläget.

Polispatrull var på plats och kommer nu att jobba med att utreda vad som har hänt, och bland annat prata med personer som kan ge en bild av händelseförloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.