Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Tävling om fulaste gräsmattan ska få gotlänningar att spara på vattnet

Uppdaterad
Publicerad

Bevattningsförbud och ständiga uppmaningar att hushålla med dricksvattnet tillhör vardagen på Gotland under sommarhalvåret.

Men nu prövar regionen ett nytt grepp för att få öbor och besökare att spara på vattnet.

Nu i veckan startade regionen tävlingen ”Gotlands fulaste gräsmatta”.

– Det kan man ju tycka är lite märkligt att vi vill hylla fula gräsmattor. Men vi har ett problem med att vi inte får lov att vattna våra gräsmattor. Det finns ett bevattningsförbud och vi har en vattensituation som vi behöver adressera på olika sätt, säger Mimmi Gibson, tf marknads- och varumärkesansvarig på Region Gotland.

Gotland

Hör Mimmi Gibson berätta mer i videoklippet här ovanför.

Vinnaren utses 17 augusti

Vill man delta i tävlingen så gör man det genom att dela en bild och beskrivning av sin gräsmatta på sitt instagramkonto med hashtagen #gotlandsfulastegräsmatta.

Mer information finns på Region Gotlands instagramkonto _livetpaon_ och gotland.com/gotlandsfulastegräsmatta. Tävlingen slutar vid midnatt den 14 augusti och vinnaren utses den 17 augusti av en jury bestående av bland annat Mimmi Gibson själv.

Vinnaren belönas med en konsultation av en trädgårdsmästare.

– Den kommer hem till en och pratar om torktåliga växter och ger tips på bevattning och alternativa sätt att plantera nu när vi går mot ett torrare klimat, säger Mimmi Gibson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet