America Vera-Zavala. Foto: Anders Wiklund/TT

Teater vill ha östgötska coronaberättelser

Publicerad

En av Östgötateaterns föreställningar i höst ska bygga på östgötarnas egna upplevelser under pandemin – därför söker man nu både berättelser och önskelåtar från hela Östergötland.

– Pandemin har påverkat oss alla på olika sätt. Nu vill jag göra det som teatern alltid använts till, att samlas och berätta för varandra om upplevelser och ge människor en möjlighet att känna smärta, sorg och glädje tillsammans, istället för var för sig som varit rekommendationen hela långa året. Jag tror vi har behov av att höra hur andra haft det, skriver America Vera-Zavala som står för manus och regi, till SVT Öst.

Kommer följa rekommendationer

Men det är inte helt klart hur det kommer att se ut i höst på teatern. Mycket hänger på myndigheternas rekomendationer.

– Teatern kommer fortsätta följa rekommendationer, men jag fortsätter drömma om fulla hus, publik som strömmar till och möten människor emellan, möten mellan okända. Precis tvärtemot doktrinen som rått, skriver America Vera-Zavala.

Berättelserna och önskelåtarna kan skickas in till teatern fram till och med den 25 juni.

Har någon särskild låt varit viktig för dig under pandemin?   

– För mig har det varit viktigt att dansa, vilket jag gjort hemma med mina barn, och en av låtarna har varit La Gozadera med Gente de Zona, svarar America Vera-Zavala.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet