Angelica Bäckström, Lisa Rantatalo och Teodor Fredrikson Foto: SVT

Teatereleven: ”Jag tror det här ger kraft att förändra”

Uppdaterad
Publicerad

De studerar teater på Marieborgs folkhögskola i Norrköping. De tror att alla vittnesmålen om sexuella övergrepp är början till en förändring.

– När jag och mina vänner pratade om ifall man skulle vilja bli skådespelare, då sade vi också det att som kvinnlig skådespelare är man ganska utsatt. Men nu ser jag så många kvinnliga regissörer och producenter som jobbar för att lyfta upp kvinnor. Jag tror att den här kampanjen kan ge oss en kraft att förändra tillsammans säger teatereleven Angelica Bäckström.

Tror ni att ni kommer att påverkas av #tystnadtagning?

-Jag hoppas att det här får folk att se vad som faktiskt pågår och att de vill förändra någonting, säger Teodor Fredrikson som är teaterpedagogelev.

Men vad skulle göra att det blir en förändring?

  – Det här ger möjligheten för fler att göra sin röst hörd och där vi skapar ett klimat där vi står upp för varandra så att även om jag inte är utsatt ställer jag mig bakom en kollega som är utsatt, säger teaterpedagogeleven Lisa Rantatalo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.