Nu ska elever från hela landet kunna utbilda sig på Curt Nicolin Gymnasiet. Foto: SVT

Gymnasium i Finspång utsett till branschskola

Uppdaterad
Publicerad

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång har blivit utsett av Skolverket som en av tio skolor i Sverige att ingå i den nya satsningen på branschskolor.

Branschskolorna är gymnasieskolor som, utöver vanlig gymnasieverksamhet, även ska ta emot elever från hela landet för utbildning inom specifika yrken. Denna försöksverksamhet ska pågå åren 2018-2023.

– Det känns jättespännande! Det ska bli roligt att prova och se om vi klarar av att jobba mot morgondagens kompetensbehov. Spännande också att det handlar om att kunna bli en skola dit andra skolor skickar sina elever, säger Anders Södergren, rektor för Curt Nicolingymnasiet.

Utbildningarna ska tillhandahållas på platser där det lokalt inte finns ett tillräckligt stort elevunderlag, men en desto större efterfrågan på eftergymnasial arbetskraft. På Curt Nicolingymnasiet kommer det främst att satsas på produktionsteknik. Skolverkets försök finansieras med hjälp av statsbidrag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer