Björn Samenius vd Artex, berättar att pandemin gjort att företaget fokuserar mer på hälsa Foto: Privat

Textilföretagare i Mjölby: ”Vi skulle inte kunna överleva om vi gjorde som förr”

Publicerad

Pandemin har drabbat många företagare hårt, men den har också tvingat branscher att vinkla om sin verksamhet och tänka annorlunda. Textilföretaget Artex i Mjölby är ett av dem.

– Vi har ju också drabbats framförallt så betjänar vi flygindustrin, med inredningsdetaljer till flygplan och så och det har ju gått rätt ner i källaren kan man säga, men sedan är det annat som vi har kunnat fortsätta med och överleva på, säger Björn Samenius, vd och ägare av företaget.

1928 bildades bolaget som till en början sydde bilklädslar. I fabriken i Mjölby arbetar runt 50 personer och i Lettland har företaget runt 200 anställda. SVT Nyheter Öst besökte företaget i maj 2020 och då hade företaget som många andra ställt om sin produktion i rådande coronakris.

Även om man idag har återgått till ordinarieproduktion har pandemin ändrat riktning på produktionen, hör mer om hur och på vilket sätt i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet