Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Tidigare digitaliseringsdirektör i Norrköping polisanmäls

Publicerad

Norrköpings kommun har polisanmält den tidigare digitaliseringsdirektören. Kommundirektören Martin Andreae vill inte kommentera affären i media.

– Jag kommer inte gå in på vad polisanmälan gäller. Vi överlåter det helt och hållet på polis och åklagare. Vi vill inte riskera att störa en pågående utredning, säger Martin Andeae.

Kommunen har tidigare hävdat att digitaliseringsdirektören brutit mot regelverket eftersom han ska ha köpt konsulttjänster från en före detta arbetsgivare.

Efter en intern granskning har kommunen nu alltså tagit beslutet att göra en polisanmälan, något som P4 Östergötland först berättade om. Kommunen har också polisanmält två tidigare chefer på digitaliseringsavdelningen. Den ene av dem är avskedad och den andre avstängd från sitt arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet