Foto: Skärmdump från ”Inte rasist men”

Timeout i tingsrätten för Forell

Uppdaterad
Publicerad

SD-politikern Karin Forell i Norrköping skulle idag ha suttit i förhandlingar som nämndeman i tingsrätten – alltså varit med och dömt i brottsmål.

Men det avstyrde chefen för tingsrätten, lagman Lars-Gunnar Lundh, efter att Karin Forell igår kommenterade en bild på en nyfödd flyktingbebis på nätet.

– Att hon tillsvidare inte verkar som nämndeman sker i samförstånd med henne i ett samtal vi hade nu på tisdagsmorgonen, berättar Lars-Gunnar Lundh.

Han ska nu fundera över Forells lämplighet som nämndeman och tänker inte ta något beslut idag om hennes framtid i tingsrätten. Karin Forell kan också själv välja att sluta som nämndeman.

– Jag måste ta ställning till om förtroendet för domstolar i allmänhet och för Norrköpings tingsrätt i synnerhet skadas av hennes kommentar på Internet, säger Lars-Gunnar Lundh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.