Foto: Niklas Luks

Tio års fängelse för man som hotade poliser

Uppdaterad
Publicerad

En 35-årig man döms av Norrköpings tingsrätt till tio års fängelse för flera brott, bland annat mordförsök, misshandel av sin sambo och grovt hot mot tjänsteman.

Det här skriver Norrköpings Tidningar.

Det var tidigare i höst som ambulans kallades till en bostad i Norrköping. Det var den nu dömde mannen som hade ringt 112 och sagt att hans sambo ramlat och skadat sig. Sambon berättade för ambulanspersonalen att hon hade misshandlats av mannen och polis tillkallades.

När polisen anlände barrikaderade mannen sig i lägenheten tillsammans med parets barn. Och när polisen försökte ta sig in i bostaden hotade mannen poliserna och högg med kniv både genom ytterdörren och mot poliserna.

35-åringen döms nu av Norrköpings tingsrätt till tio års fängelse. Rätten fastslår att det inte ”finns anledning att befara en allvarlig psykisk störning eller sjukdom”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.