Polisen misstänker att någon kastat ett föremål från en viadukt. Foto: TT

Tittade på film under bilfärd

Under sena torsdagseftermiddagen fick polisen flera samtal från trafikanter som reagerat på en bil som kördes vingligt i riktning mot Skänninge.

Enligt trafikanter ska bilen ha vinglat mellan filerna och vid flera tillfällen ha varit nära att krocka med andra bilister och köra av vägen, skriver polisen på sin hemsida.

”Hade satt fast en surfplatta på solskyddet”

När polisen kom till platsen stoppades fordonet, som kördes av en man i 35-årsåldern. Bilisten ska enligt polisen, ha satt fast en surfplatta på solskyddet och hade en film igång, samtidigt som han körde. Mannen är nu misstänkt för trafikbrott på grund av körningen.

Enligt trafikförordningen, när det gäller kraven om allmän omsorg och varsamhet skärptes kraven från och med den 1 december 2013. Enligt de nya kraven får förare inte använda mobiltelefon och annan kommunikations-utrustning på ett sätt som gör föraren ouppmärksam och farlig i trafiken.

Misstänks för trafikbrott

Ouppmärksam är föraren till exempel om man trycker in en adress på sin GPS, knappar på taxameter, skriver sms eller rattsurfar när man kör. Om en förare bryter mot lagen kan man få böter och bli av med körkortet, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer