Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel. Foto: Stina Stjerkvist / TT

Tonårspojke utsatt för rån i Linköping

Publicerad

På onsdagskvällen larmades polisen om ännu ett rån i Linköping. En ung man ska ha tvingats lämna ifrån sig sin jacka till två gärningspersoner.

Rånet ska ha skett vid Ekholmen centrum i Linköping. Polisen fick larmet vid 20.15, själva händelsen ska dock ha utspelat sig tidigare än så.

– Vi fick kontakt med honom kvart över åtta och då berättade han att det hänt en timme tidigare, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid Polisen i Linköping.

Det ska röra sig om två gärningspersoner som har tvingat till sig pojkens jacka.

– Man har hotat honom med ett tillhygge och sedan lämnat platsen, säger Åsa Willsund.

Sökt med hundar

Pojken, som är i tonåren, fick inga fysiska skador.

– Han mår fysiskt bra, det är det jag vet, säger Åsa Willsund.

Polisen har sökt efter gärningspersonerna med hundar, men utan resultat.

– Vi fick kännedom om det här ganska sent, det är mycket folk som rör sig där så det är svårt att söka även med hund, vi söker fortfarande.

Vill komma i kontakt med vittnen

Händelsen rubriceras som rån.

– Vi har inget bra signalement på dem tyvärr, det ska vara två stycken ungdomar i övre tonåret, det är det vi har, säger Åsa Willsund.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser.

– Vi vill komma i kontakt med vittnen som kan ha sett något, tiden är inte helt hundra fastställt när det var, men om man sett personer bära runt på en jacka så, fortsätter Willsund.

Linköping har den senaste tiden drabbats av flera rån. Det är dock oklart om denna händelse kan kopplas ihop med någon av de tidigare rånen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.