Foto: Linköpings universitet

Toppbetyg för lärarutbildningar i Linköping

Publicerad

Lärarprogrammen vid Linköpings universitet (LiU) bedöms hålla hög kvalitet, enligt Universitetskanslersämbetets (UKÄ) senaste granskning av lärarutbildningar i landet.

– Det är förstås mycket glädjande och ett kvitto på att vårt arbete med att kontinuerligt utveckla utbildningarna ger resultat. I sina yttranden uppmärksammar UKÄ bland annat den tydliga strukturen i LiU:s lärarutbildningar och studenternas aktiva roll i utvecklingsarbete, säger Jörgen Nissen, ansvarig för lärarutbildning vid Linköpings universitet, i ett uttalande för pressen.

Sammanlagt har UKÄ granskat 67 utbildningar vid 20 universitet och högskolor. Av dessa får 35 ”hög kvalitet” och 32 ”ifrågasatt kvalitet”. Syftet med granskningen är både att kontrollera utbildningarnas resultat och att bidra till kvalitetsutveckling.

Länk till Högskolekollen – där finns resultaten från UKÄ:s olika kvalitetsgranskningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet