Foto: SVT

Allvarlig trafikolycka på E4 vid Ödeshög – en person avliden

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern har avlidit efter tisdagens allvarliga olycka i södergående riktning på E4, norr om Ödeshög.

En lastbil och en personbil var inblandade i olyckan, som inträffade vid klockan 13.15. Personbilen blev i samband med händelsen kraftigt demolerad och olyckan ledde till långa köer i området.

Räddningstjänsten meddelade kort efter att olyckan hade inträffat att en person blivit förd till sjukhus med ambulans.

Ödeshög

– Det är rätt kaotiskt på platsen just nu. Det verkar som om personbilen råkat ut för något och stått still. Därefter har lastbilen kört in i den. Men det är min tolkning just nu, berättade polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Vid klockan 17.00 meddelade polisen genom sin hemsida att föraren av personbilen avlidit till följd av olyckan. Det handlar om en kvinna i 70-årsåldern och anhöriga har blivit underrättade.

Fordonen togs i beslag

Lastbilschauffören ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Sedan klockan 15.47 flyter trafiken som vanligt på E4 igen, skriver polisen på sin hemsida. Båda fordonen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ödeshög

Mer i ämnet