Arkivbild. Foto: TT

En person till sjukhus efter olycka på riksväg 51

Två bilar var inblandade i en trafikolycka på riksväg 51 vid Svärtinge, mellan Finspång och Norrköping. En person är förd till sjukhus med oklara skador.

Vid 20.30 på måndagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en olycka på riksväg 51 i höjd med Svärtinge, mellan Finspång och Norrköping.

Det är ännu oklart hur många som är inblandade i olyckan. En person har förts till sjukhus, det är oklart vad för skador personen ådragit sig.

– Jag har ingen information om skadeläget, alla ska ha tagit sig ur bilarna, säger Björn Öberg, presstalesperson vid Polisen i Östergötland.

Vägen helt avstängd

Enligt polisen är det två personbilar som krockat i riktning mot Norrköping. Vägen var till en början helt avstängd i riktning mot Norrköping, vid 21.20 rullade trafiken dock som vanligt igen. Vad som har orsakat olyckan är ännu oklart.

– Det beskrivs som en sidokrock, mer information har jag inte, säger Björn Öberg.

Ung kvinna till sjukhus

Personen som fördes till sjukhus är en kvinna i 20-årsåldern, hemmahörande i Norrköpings kommun. Hon blev lindrigt skadad, men kunde lämna sjukhuset redan samma kväll.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer