Tove Alexandersson. Foto: Bildbyrån

Tove Alexandersson till O-ringen

Uppdaterad
Publicerad

I år låg O-ringen och VM i orientering för nära varandra, men 2019 tänker världsmästaren få in det svenska jätteevenemanget i tävlingsschemat.

– Min tanke är att springa O-ringen nästa år. Jag tror att det kan vara ett riktigt bra upplägg att köra O-ringen och sedan få nå några veckor emellan och sedan köra VM. Det blir en riktigt bra genomkörare, säger regerande världsmästaren Tove Alexandersson.

Årets tävlingsschema tillät inte Alexandersson att springa den svenska tävlingen. VM låg helt enkelt för nära i tid och motvilligt fick Alexandersson välja bort tävlingen på hemmaplan.

18 000 deltagare

O-ringen 2019 går 21-27 juli i Kolmårdsskogarna utanför Norrköping. Tävlingen räknas som störst i orienteringsvärlden med i snitt runt 18.000 deltagare. O-ringen är för många svenska orienterare ett måste varje år, men det brukar också vara deltagare från ett 40-tal andra nationer på plats. De tävlande är både elit och amatörer, allt från 10-åringar till veteraner som passerat 90-årsstrecket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.