Foto: Tomas Oneborg, SvD,TT / SVT

Trafikläget bra inför midsommar – men mycket bilar på stora vägarna

Uppdaterad
Publicerad

”Låt resan vara en del av ledigheten.”

Det budskapet vill Bengt Olsson, presschef på Trafikverket skicka med alla trafikanter inför midsommarhelgen nu när trafiken återigen väntas öka efter två år av minskat resande.

Midsommarhelgen är inte bara en helg av firande och fest. Det är också trafikens helg. Trafiken på Sveriges vägar brukar vara som störst under midsommarhelgen och mer trafik innebär fler olyckor.

”Där brukar det hända saker”

Det generella trafikläget ser bra ut runt om i landet och i Östergötland, även om mycket trafik väntas på E4:an och E22:an.

– På torsdag kommer det vara gott om trafik på E4:an som går genom Östergötland. Även E22:an från Norrköping ner till Kalmar kommer vara vältrafikerad. Den har blivit bättre men tyvärr brukar det hända saker där, säger Bengt Olsson.

Vägarbeten väntas inte störa

De olika vägarbetena som pågår i Östergötland väntas inte störa trafiken berättar Bengt Olsson som också passar på att skicka en uppmaning till alla midsommarresenärer.

– Håll avstånden, välj de större vägarna om du ska åka långt, se till att vara utvilad. Man är inte så listig efter en fest, oavsett om man har druckit eller inte. Låt resan vara en del av ledigheten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ska du ut på resande fot under midsommar? Hör Trafikverket, SJ och Swedavia om trafikläget i klippet. Foto: Pontus Lundahl/TT, Jonas Ekströmer/TT & Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.