• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Hon ersätter gravida LFC-målvakten

Publicerad

Å ena sidan: Linköpings FC:s målvakt Hilda Carlén är gravid.
Å andra sidan: Linköpings FC:s målvakt Hilda Carlén är gravid.

– Vi är naturligtvis jätteglada för Hilda. Det är ju fantastiskt roligt för henne och hennes sambo att de ska ha barn. Jag är mycket glad. Sådant här är viktigare än fotbollen, säger LFC-tränaren Henrik Jensen till SVT.

Som svar på det vi inledningsvis skrev om ”å ena sidan”.

Å andra sidan:

– Det är klart att vi gärna haft henne som målvakt, men nu är situationen sådan. Vi har en riktigt bra målvakt i Matilda Haglund (andremålvakt) som vi känner är redo att få spela i damallsvenskan. Hon har varit i klubben i flera år och vi har stort förtroende för henne, hon har genomgått en riktigt bra utveckling, säger Jensen.

Under onsdagen kom nyheten – damallsvenska Linköpings FC:s målvakt Hilda Carlén är gravid, spelar sin sista match för säsongen den 24 maj – och LFC får klara sig utan sin tilltänkta förstamålvakt.

”Ibland tar livet vändningar som man verkligen inte är beredd på. Jag är så klart otroligt glad att jag och min pojkvän väntar barn, hur oplanerat det än må vara. Samtidigt känner jag en stor klump i magen av att lämna laget när jag precis kommit hit”, säger Hilda Carlén i ett pressmeddelande.

Transferfönstret stängt

Men det är fortfarande så att LFC kommer ge sig ut på jakt efter en ny målvakt, antingen som kan konkurrera med Matilda Haglund eller som backup.

– Vi jobbar på det. Vi har några alternativ. Det är ju utanför transferfönstret så det är inte så lätt. Vi kan bara ta in spelare som antingen är kontraktslösa eller som står som amatörer, säger Jensen.

Ny på jobbet

Henrik Jensen kom in som huvudtränare för bara någon vecka sen efter att Linköping sparkat Marcus Walfridson. Och nu står han utan sin tilltänkte förstemålvakt, tillika landslagsmålvakten Hilda Carlén, som värvades till LFC inför säsongen för att ersätta fjolårets guldmålvakt Cajsa Andersson.

Det ska inte vara lätt att vara fotbollstränare... ?

– Haha... nej, men som jag sa: det är en lycklig situation. Helt fantastiskt, det är min känsla och jag är bara positiv. Själva fotbollsutmaningen som uppstår... det är sånt vi får hantera och så det är, säger Henrik Jensen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer