Norrköpings tingsrätt. Foto: Janerik Henriksson/TT

Tre års fängelse för våldtäkt mot barn

Publicerad

En 32-årig Norrköpingsbo dömdes idag till tre års fängelse för våldtäkt mot barn. Han döms för att vid sex tillfällen haft sexuellt umgänge med en flicka som i början av relationen var 13 år.

Mannen förnekar brott, men har i förhör erkänt att han haft sex med flickan. Han har senare sagt att han erkänt för att han fick panik under polisförhören.

Flickan har uppgivit att hon redan i inledningen av relationen sagt till den nu dömde att hon var 13 år vid tillfället. Enligt henne ska han också uppgivit ett annat namn än sitt riktiga. 32-åringen har dock sagt att han uppfattat henne som äldre.

Norrköping

De båda ska ha träffats vid ett flertal tillfällen med början i januari 2018.

Norrköpings tingsrätt uppger i domen att de anser samtliga sex åtalspunkter styrkta. Han döms därför till våldtäkt mot barn vid sex tillfällen. De skriver också att ”XX XX har haft skälig anledning att anta att Sekretess A (flickan) var under 15 år”.

Han döms också att betala 125 000 kronor i skadestånd till flickan. 32-åringen ska hållas häktad tills domen vinner laga kraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet