Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Man hittad död i Skärblacka – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

Vid sjutiden på lördagsmorgonen fick polisen larm om en misshandel i en bostad på Bergslagsvägen i Skärblacka. På platsen hittades en död man.

– Han är ännu inte identifierad och därmed har vi inte kunnat underrätta anhöriga, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisregion Öst.

Tre män som var på platsen har greps och vid lunchtid på lördagen meddelade polisen att de tre även var anhållna.

Norrköping

– De är anhållna som skäligen misstänkta för mord alternativt dråp. De tre är hemmahörande i Norrköpings kommun och är 45-60 år gamla, säger Monica Bergström. Skäligen är den lägre misstankegraden vid brott.

Släpptes under lördagskvällen

Men på söndagsförmiddagen meddelar polisen på sin hemsida att de tre personerna släpptes vid 22-tiden på lördagskvällen. Brottsmisstanken kvarstår men hittills har ingenting framkommit i utredningen som stärker den.

Okända av polisen

  Ingen av de anhållna är kända av polisen sedan tidigare och finns inte i brottsregistret.

– Omständigheterna kring dödsfallet är oklara och brottrubriceringen kan komma att ändras, säger Monica Bergström.

Fastigheten avspärrad

Platsen var avspärrad under lördagseftermiddagen och tekniker jobbade där för att säkra eventuella bevis.

Det finns i nuläget inga uppgifter om anledningen till brottet och polisen uppger på sin hemsida att man är angelägen om att komma i kontakt med vittnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet