Arkivbild Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Fjärde våldtäkt anmäld på Bråvalla

Uppdaterad
Publicerad

I morse fick polisen in en anmälan från ytterligare en kvinna.

Det rör sig nu om fyra polisanmälda våldtäkter under Bråvallafestivalen. Den fjärde anmäldes flera timmar efter händelsen.

Enligt polisen rör det sig om två personer som till en början haft frivilligt sexuellt umgänge som senare övergick i en våldtäkt. En misstänkt person i 20-årsåldern hämtades in till förhör och frigavs senare av åklagare.  

Bråvallafestivalen i Norrköping

Den första våldtäkten ska ha skett mitt i publikhavet under Zara Larssons konsert på torsdagskvällen.

Den andra under Tenacious D:s spelning på fredagskvällen. När det gäller den senare greps en 25-årig man på fredagskvällen, misstänkt för våldtäkt och sexuellt ofredande, men släpptes efter förhör av åklagare.

Våldtäkt vid toabesök

Vid klockan 00.47 på lördagen inkom en tredje anmälan om våldtäkt. Enligt kvinnan som anmälde ska våldtäkten ha skett i samband med ett toalettbesök.

– De hade en del umgänge men när hon skulle uträtta sina behov genomförde han en våldtäkt mot hennes vilja. Hon har beskrivit honom på ett sätt som gör att vi har ganska gott hopp om att få fram en misstänkt gärningsman, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland, till TT.

Utöver våldtäkterna har även ett tiotal sexuella ofredanden anmälts.

Arrangörer bestörta

Arrangörerna uppmanar nu sina besökare att hålla ögonen öppna och anmäla misstänkta ofredanden och skriver på sin Facebook-sida:

”Vi blir bestörta att det bland all den glädje och gemenskap som Bråvalla är för så många människor finns ett fåtal individer som sprider otrygghet och utsätter andra för avskyvärda saker. Vi är i konstant dialog med polisen om hur vi gör festivalen så säker som möjligt.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet