Flera personer höll på att lasta kopparkabel. Arkivbild.

Kopparstöld i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Larmet gick hos ett återvinningsföretag i Ingelstad vid halv nio tiden på onsdagskvällen. Flera personer var inne på området och höll på att lasta kopparkabel i en skåpbil.

– Vi var där snabbt på plats efter larmet, redan efter tre minuter. När vi kom till platsen var det flera personer som stod och lastade på vad som såg ut att vara kopparkabel i en skåpbil. De misstänkta sprang åt olika håll men vi kunde gripa tre personer., säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisen.

Bilen togs i beslag och personerna är anhållna missstänkta för stöld.

Inbrott hos en tennisklubb i Norrköping

Vid 23.29 gick ett inbrottslarm hos en tennisklubb i Marielund i Norrköping. När polis kom till platsen var ingen i lokalerna, men en hundpatrull spårade fram till en misstänkt gärningsman en bit därifrån.

– Vi vet att en person i 20-årsåldern var inne på området, men det är oklart vad personen gjorde. Jag har ingen uppgift om att personen hade på sig något eller att saker saknades från platsen. Mannen greps och anhölls senare under natten av åklagare misstänkt för stöld, säger Erik Terneborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.