Foto: SVT

Arbetsförmedlingen: Trots nytt regleringsbrev – oklart hur kontoren påverkas

Uppdaterad
Publicerad

Nytt regleringsbrev klart för Arbetsförmedlingen – fortfarande oklart hur det påverkar lokalt.

Under onsdagen stod det klart att Januaripartierna enats om att Arbetsförmedlingen ska finnas kvar i samtliga kommuner i hela landet där de lokala kontoren redan stängts, eller planeras att stängas. Men trots det nya regleringsbrevet är det fortfarande oklart precis hur det påverkar kommunerna i Östergötland.

– Vi är inne i ett förberedningsarbete där vi tittar på vad det här innebär. Sedan är det upp till vår generaldirektör och vår styrelse att fundera över hur det här ska gå till. Det som är viktigt att tänka på är att vi redan är väg in i ett samarbete med Statens servicecenter för vår spontana verksamhet, säger Charlotte Humling som är regionchef för region öst på Arbetsförmedlingen.

Arbetsförmedlingen i Valdemarsvik stänger om en vecka. Hur påverkas kontoret?

– Just nu genomför vi den plan som finns. Men det kan vara så att det snabbt inom någon dag eller vecka att vi inte genomför stängningen, säger Charlotte Humling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.