Michael Cocozza och Åsa Wennergren. Visa alla (3)
Visa alla (3)

Tungt namn utesluts från Alliansen i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Michael Cocozza (L), byggherre och ledamot i kommunfullmäktige, utesluts från den styrande Alliansen i Linköping, rapporterar Corren.

Enligt Liberalerna har Michael Coccozza inte ställt sig bakom Alliansen vid flera tillfällen i kommunfullmäktige. Beslutet är fattat av kommunalråden och inte av partiet.

– På grund av upprepade brott mot Alliansens samverkansformer så är han inte längre en del av alliansen och styret. Det handlar om hans yrkande mot Alliansen, i fullmäktige och i våra principiellt viktigaste frågor, säger Åsa Wennergren, gruppledare och kommunalråd för Liberalerna i Linköping, till tidningen.

”Så här kan man inte bedriva politik”

Cocozza blir inte utesluten ur partiet, utan endast när det gäller allianssamarbetet i kommunfullmäktige. Han är för närvarande ledamot i arbetsmarknadsnämnden.

– Så här kan man inte bedriva politik. Vi har en alliansöverenskommelse och det handlar om att ge och ta och kompromissa. Kan man inte ta det så kan man inte vara en del av allianssamarbetet, säger Åsa Wennergren till SVT Nyheter Öst.

Cocozza: ”M har en sjuk sektliknande partikultur”

”Att bli 'utesluten ur Alliansen' har ingen praktisk betydelse. Jag behåller mina uppdrag men slipper gå på förmöten där M dikterar vad som ska vara Alliansens politik”, inleder Michael Cocozza sin mejlkommentar till SVT Nyheter Öst och fortsätter:

”Moderaterna har en sjuk sektliknande partikultur där man inte tål avvikande meningar.”

Mejlet avslutas med:

”Frågan om L ska stå för sin ambitiösa valplattform blir en fråga för årsmötet i februari.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet
Michael Cocozza och Åsa Wennergren.
Kommunalrådet Åsa Wennergren (L) står bakom beslutet att utesluta partikamraten Michael Cocozza från Alliansens arbete i kommunfullmäktige. Foto: SVT
Foto: SVT