Visa alla (3)

Slite är platsen för dramasatsningen ”Dröm”

Publicerad

Serien ”Dröm” rullar just nu på SVT Play. Serien riktar sig mot barn och ungdomar och är inspelad på Gotland, närmare bestämt i Slite.

– Här finns ju en vacker natur, raukar och fina stränder och skärgården. Och så finns också så klart industrin. Jag skulle vilja säga att det är världsunikt, för att ha en industri och en badort på samma ställe, det är väldigt ovanligt. Så jag tror att det stimulerar fantasin rätt bra, säger Mait Juhlin som är vd för utvecklingsbolaget ”Slite utveckling” som har hjälpt till under produktionen av serien.

Samhället visas upp

I första säsongen får tittarna följa huvudpersonen Thea som nyss flyttat till stan. En mystisk sten kraschar plötsligt in i hennes sovrum, och det leder till drömmar om framtiden.

Foto: SVT/ ur serien "Dröm"

Att Slite nu exponeras för en stor och, framförallt ung, publik är positivt tycker Slite-borna. En av dem är Linnea Östervall som har sett serien. Hon tror att det betyder mycket att samhället visas upp.

– Jo det tror jag. Jag, som kommer härifrån, tycker att det är kul att Slite är med, säger hon.

Mait Juhlin är inne på samma linje och lyfter gärna fram att Solklintsskolan i Slite har ställt upp mycket för serien.

– Det betyder jättemycket. Det stärker ju skolan, och alla vi som bor här. Att det händer någonting och att det är en spännande miljö, säger hon.

Mait Juhlin är glad att Slite visas upp i SVT. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet