Foto: Jeppe Gustafsson

Två års fängelse för knivhugg i Motala

Uppdaterad
Publicerad

En 36-årig Motalabo döms av Linköpings tingsrätt till två års fängelse för grov misshandel. Han högg en annan man med kniv i ryggen i januari i år. 36-åringen döms också för stöld, häleri och några andra brott.

Knivdramat utspelade sig vid 20.30-tiden lördagen 11 januari nära järnvägsstationen i Motala. Den dömde och målsäganden hade sedan tidigare en konflikt angående en försvunnen gitarr.

Två knivhugg

Målsäganden, påverkad av alkohol och Tramadol, kom med tåg till Motala och fick se 36-åringen. Han sprang då över spåren för att konfrontera 36-åringen. Bråk uppstod och gärningsmannen högg målsäganden två gånger i ryggen med kniv.

Den knivhuggne mannen fördes med ambulans till sjukhus och polisen rubricerade inledningsvis brottet som försök till mord alternativt dråp. Skadorna var dock inte livshotande.

Mer våld än berättigat

Den dömde har uppgett att han är hemlös och behöver kniv för att kunna försvara sig. Han sa också under rättegången att knivhuggen utdelats i självförsvar. Men tingsrätten anser att han använt mer våld än berättigat och att straffvärdet för den grova misshandeln inte kan bli något annat än fängelse.

36-åringen döms också för ett inbrott på förskolan Lustigkulle i Motala i februari i år. Dessutom några ytterligare förseelser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet