Den 26 november 2019 larmades polis och ambulans till en lägenhet i centrala Norrköping. Foto: Niklas Luks

Två döms till fängelse efter dödligt lägenhetsbråk i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Två män – 40 och 42 år gamla – döms av Norrköpings tingsrätt till vardera nio års fängelse och livstids utvisning för mordförsök.

Det var den 26 november 2019 larmades polis och ambulans till ett lägenhetsbråk i centrala Norrköping där en man hittades allvarligt skadad. Mannen hade utsatts för upprepat våld mot huvud, ansikte och kropp och avled senare på sjukhus.

De nu dömda männen kunde gripas på plats i lägenheten. Samtliga inblandade var enligt polisutredningen kraftigt alkoholpåverkade vid händelsen.

Norrköping

Tingsrätten ändrade brottsrubricering

Åklagaren valde att åtala för mord, alternativt grovt vållande till annans död. Männen har förnekat brott och menar att de endast försvarade sig.

Tingsrätten finner dock inte att det gått att styrka åklagarens brottsrubriceringar. Däremot bedömer man att det brutala våld som offret utsattes för kan bedömas som försök till mord. Det har inte funnits något direkt motiv, konstaterar tingsrätten, men männen har haft ett så kallat likgiltighetsuppsåt.

Båda männen är sedan tidigare dömda för brott både i Sverige och Polen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet