Tre personer greps efter en biljakt genom Norrköping under måndagskvällen. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

En man begärs häktad efter biljakt i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 17.30-tiden på måndagen som polisen larmades till en trafikolycka på Gamla Övägen i Norrköping efter att en bilist smet från platsen och körde vårdslöst. Polisen fick inleda en biljakt.

– Det började som en smitningsolycka där en person kört vårdslöst och dessutom lämnade platsen, där en person hade blivit skadad i den här trafikolyckan, säger polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Polisen följde efter men tappade bort bilen – men fick sedan hjälp av polishelikopter. 

– Vi hade en helikopter som följde hela tiden bilen. De valde att köra på ett fult sätt och utan hänsyn till tredje man genom stan i Norrköping, säger Johnny Gustavsson.

Två personer greps initialt.

– De valde att stanna vid Sandgatan och lämna bilen där. Någon från allmänheten lyckades att tackla omkull en av personerna och helikoptern följde efter den andra mannen som greps på ett tak vid Garvaregatan.

Anhållen

Vid niotiden meddelade polisen att en tredje person gripits. En av männen är i 25-årsåldern och de övriga i 40-årsåldern. Alla tre gripna är även misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Under tisdagsmorgonen uppgav polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silvfer, att alla tre har anhållits. Två av de anhållna släpptes senare under tisdagen.

Initialt rubriceras händelsen som grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Ingen ska ha fått allvarliga fysiska skador i samband med biljakten, enligt polisen.

Under onsdagen inkom en häktningsframställan till Norrköpings tingsrätt gällande fordonets förare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.