genrebild på polis Foto: Johan Nilsson/ TT

Två svårt skadade i mordförsök i Mjölby

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-25 årsåldern har förts till sjukhus med svåra skador efter ett grövre våldsbrott i Mjölby under natten till lördagen.

– Vi larmades till en adress i Mjölby strax efter 03-tiden natten till lördagen och när vi kom till platsen fann vi två personer som var allvarligt skadade av något vasst föremål, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen.

Inte långt efteråt lyckades polisen gripa en gärningsman i 35-årsåldern nära brottsplatsen. Han anhölls senare på lördagen av åklagare.

Mjölby

– Vi arbetar med brottsrubriceringen mord eller dråpförsök och håller just nu på med teknisk undersökning och de vanliga rutinerna i ett sådant här ärende, säger Nilseryd.

– Bilden av vad som hänt är fortfarande oklar. Vi har inte kunnat höra den gripne än för att han var för onykter och inte heller de två som blivit skadade pga skadeläget, säger Åsa Willsund presstalesperson vid polisen vid kl 9-tiden på lördagsförmiddagen.

Fest som spårat ur

Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning. Polisen säger att det ska ha varit en fest på platsen med flera deltagare och förhör har hållits med vittnen. De båda skadade personerna är förda till sjukhus.

– Den uppgift vi har nu är att de är allvarligt skadade, säger Willsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet